SYSTER gastronomi
Styrke gjennom samarbeid, Yrkesstolthet, Samisk og lokal mat, Tradisjoner, Erfaringsutveksling og Mobilitet SYSTER gastronomi – en grenseoverskridende satsing på lokal og samisk mat i skolen har sitt utspring i forstudien…
Besöksnäringen 2.0
Besøksnæringen 2.0 – holdbar turisme i grenseregionen Holdbar utvikling er vår tids største utfordring. Prosjektet Besøksnæringen 2.0 møter aktørenes behov for å bygge kompetanse, forsterke innovasjonskraften og knytte sammen grenseregionenes…
SAIL
SAIL er et interregionalt prosjekt som ledes av Arvika Näringslivscentrum og Høgskolestiftelsen i Kongsvinger. Selskapene skal være koordinerende og nettverksbyggende aktører. Gjennom ulike arbeidspakker og innsatspunkter skal de styrke og…
Skal løfte turistnæringen på begge sider av grensen mellom Sverige og Norge
Foto: Viken foto og video Vil tilføre kompetanse og spennende verktøy Dette er fantastiske nyheter for grenseregionen. Gjennom dette prosjektet kan vi tilføre regionen ny kompetanse og spennende verktøy innen…
Reiselivskommuner samarbeider om mobilitet
90 % av tilreisende kommer med bil Malung-Sälen, Älvdalen, Trysil og Engerdal kommuner har i flere år samarbeidet om temaer på tvers av landegrensen. Regionen har rundt 25.000 innbyggere og…
Fornybar-basert plast kan bidra til å løse klimautfordringene
Mikroplast gjør alvorlig skade på miljøet Fossilbasert plast er en fantastisk oppfinnelse som brukes over et bredt spekter av områder og produkter. Det produseres mer enn 360 millioner tonn plast…
Lær mer om sirkulær økonomi
Hvordan kan bedrifter og offentlige virksomheter jobbe sirkulært? Det kan du få vite litt mer om i et foredrag om sirkulær økonomi 20. januar 2023. Foredraget holdes på Teams mellom…
Er du klar for insekt-taco?
Bilde: Forsker Veronica Blumenthal tester taco med melorm. (Foto: Windy Kester Moe / HINN) Forfatter: Windy Kester Moe, Kommunikasjonsrådgiver, Høgskolen i Innlandet Taco med farse av melormlarver og skagenrøre med bidronelarver. På…
Et mangfoldig jordbruk krever utvikling av regler, salgskanaler og kunnskap
Bryn Gardsmeiri i Trysil lager geitost, og er en av gårdene som har bidratt i Biokuma. Foto: Eva Svensson Forfatter: Jorid Martinsen, Norsk institutt for kulturminneforskning I prosjektet Biokuma, som…
ExpandE
Pandemien har ført til at grensen mellom Norge og Sverige har vært stengt for første gang siden andre verdenskrig. Nå som grensen er gjenåpnet, kan vi si at vi må…