Program: URBACT II

Useact

Useact (Urban Sustainable Environmental Actions) tar sikte på å gjøre det mulig for folk og bedrifter å etablere seg uten forbruk av ytterligere land, takket være ny planlegging og bygging av partnerskap.

Sustainable Food

Prosjektet «Sustainable Food in Urban Communities» er et prosjekt som involverer ti europeiske byer som skal dyrke, levere og nyte mer bærekraftig mat. De leter med andre ord etter felles, effektiv og bærekraftige løsninger for å utvikle lav-karbon og ressurseffektive urbane matsystemer.

Citylogo

Citylogo er et prosjekt om merkevarebygging og og markedsføring av moderne byer på tvers av landegrenser. Det handler blant annet om en bedre posisjonering i forhold til den økonomisk krisa og styrket strategisk planlegging.

Urbant matnettverk gir ut «kokebok»

Oslo er en av ti europeiske byer som har deltatt i URBACT-nettverket Sustainable Food i Urban Communities. Nå deler byene sin kunnskap om bærekraftig og urban matproduksjon i en fersk håndbok.

Årets første fra URBACT

I årets første nyhetsbrev kan du blant annet lese om hvordan ny bruk av åpne datasett bidrar til bærekraft og bedre kontakt med innbyggerne.

Urbact III lanseres 16. mars

Er du nysgjerrig på siste nytt innen bærekraftig byutvikling? Vil du vite mer om URBACT og hvordan Interreg-programmet arbeider for Europas byregioner? Vil du bygge nettverk og partnerskap med andre urbane aktører?

Je suis Charlie

– Angrepet på Charlie Hedbo var et frontalangrep på demokrati og ytringsfrihet, skriver Urbact.

Side 1 av 3
123