Urbant matnettverk gir ut «kokebok»

Målet med håndboken er å dele de viktigste erfaringene fra tre år med utveksling og nettverksaktiviteter mellom deltakterne. Slik skal håndboken inspirere og stimulere aktører i andre byer til å bevege seg mot et mer bærekraftig og kortreist system for matproduksjon og -distribusjon.

Sustainable Food-nettverket består av Brussel (Belgia), Amersfoort (Nederland), Athen (Hellas), Bristol (Storbritannia), Messina (Italia), Gøteborg (Sverige), Lyon (Frankrike), Ourense (Spania), Vaslui (Romania) og Oslo. Via nettverket kan byene vise til 130 tiltak som på forskjellige måter bidrar til å utvikle karbon- og ressurseffektive matvareløsninger, samtidig som tilgangen på lokalprodusert mat settes på den urbane agendaen.

I stedet for en tradisjonell sluttrapport har nettverket altså valgt å gi ut en «kokebok» med flere nyttige oppskrifter for blant andre beslutningstakere, produsenter og andre interessenter.

Håndboken kan lastes ned ved å klikke på lenken til høyre for denne artikkelen.