ecoINSIDE lever videre!

Siden 2015 har Interreg-prosektet ecoINSIDE jobbet for klimadrevet vekst og innovasjon i Indre Skandinavia. Nå kan deltakerne, som snart markerer avslutningen av prosjektet i Karlstad, juble over fornyet tillit og økonomisk støtte fra Interreg Sverige-Norge. Hovedprosjektleder Trine Kopstad Berentsen fikk onsdag overbrakt det glade budskapet fra Interreg Sverige-Norge av koordinatoren for Indre Skandinavia Erik Hagen.

– Gratulerer. Styringskomiteens representanter sa dette var en innertier. Dere fikk rett og slett skryt og atter lovord, sa Hagen.

 

Hovedprosjektleder i ecoINSIDE, Trine Kopstad Berentsen i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

– Fasen vad bra
Hovedprosjektlederen legger ikke skjul på at hun er mektig stolt.

 

Kunnskapsbyen Lillestrøm som en Interreg-hub og alle de dyktige kjernepartnerne våre har fått tillit og anerkjennelse for det gode arbeidet vi har gjort. Dette er kult – og spennende, sier hun.

Den svenske prosjektlederen Sara Skärhem jubler også etter beskjeden:

– Fasen vad bra vi är! Grattis till oss!

Er godt i gang
Trine Kopstad Berentsen forteller at ecoINSIDE2 vil fortsette med kjernen i det svensk-norske partnerskapet.

– I tillegg får vi med noen nye aktører som kan hjelpe oss til å ta tak i ny tematikk innen fornybar energi og miljø. Vi er et godt partnerskap som har mye å ta tak.

Og arbeidet er allerede godt i gang. Lørenskog og Aurskog-Høland skal blant annet lære mer om å bygge ut solenergi.

LES MER: Solenergiklyngen er et Interreg-produkt

– Vi er også i ferd med å etablere en skandinavisk arena for solinstallasjon. Vi har også startet et forprosjekt på restressurser av tre fra bygg, for å ta tak i denne avfallsstrømmen. Så her er det bare å kjøre på, sier Berentsen.

Det svensknorske klimasamarbeidet i Indre Skandinavia strekker seg langt tilbake. Allerede i 2009 startet samarbeidet gjennom Interreg-prosjektet FEM. Nå skal altså gamle og nye partnere fortsette samarbeidet for en bærekraftig og klimavennlig grenseregion.