Tema: 1.3 Digitalisering

Avdekket stor interesse for app for naturstier

Det sub-arktiske Skandinavia tiltrekker seg stadig flere besøkende hvert år, men det mangler tjenester for besøkende som er interessert i lokalsamfunn og utforskning av vill natur. Besøkende mangler kunnskap, forståelse og respekt for naturen og samfunnene de besøker. Samtidig bør lokalsamfunnene bli mer involvert i planleggingen av lokal turismeutvikling, for å beskytte miljøet og støtte lokal turisme på en gjensidig fordelaktig måte.

Mat og medisiner til eldre gjennom grønn luftfart

Interreg–prosjektet Green Flyway tilrettelegger for testing av utslippsfrie fly, droner, motorer og programvare. I samarbeid med lokale aktører testes blant annet ut leveranse av mat og medisiner til eldre beboere i Røros kommune ved hjelp av droner.

ANSEL

Access the North with the Speed of Light – ANSEL Målet med prosjektet «Access the North with the Speed of Light – ANSEL» er å etablere et samarbeidende, tverrsektorielt nettverk…

DIGIPLAN

Evaluating Spatial Planning Practices with Digital Plan Data- DIGIPLAN DIGIPLAN skal bidra til å analysere tilnærmingene i ulike nasjonale planleggingssystemer, inkludert metoder for evaluering med plandata og hvordan planlegging faktisk…

ORMOBASS

ORMOBASS – Operational R-Mode Baltic Sea System to support resilient navigation Til enhver tid navigerer 1500 skip i Østersjøen og binder nabolandene sammen og til resten av verden. Sjøtrafikk har…

Open Risk II

Open Risk II – Tools for shared & dynamic maritime traffic risk picture of the Baltic Sea region Prosjektet vil gi myndighetene nye, praktiske og brukersentrerte risikostyringsverktøy til å forebygge…

BSG-Go!

BSG-Go! Scaling-up Baltic Sea Game support for a resilient game industry Den fornyede diskusjonen om sårbarhet refererer til kompleksiteten og de iboende svakhetene i sosioøkonomiske strukturer, hvis negative effekter ble…

BalMarGrav

BalMarGrav – Homogenized marine gravity maps of southern and eastern Baltic Sea for modern 3D applications in marine geodesy, geology and navigation Prosjektet har som mål å øke potensialet til…

Grønn Industrivekst

Grønn Industrivekst er et prosjekt som gjennomføres på tvers av grensen mellom Sverige og Norge og retter seg mot små og mellomstore produksjonsbedrifter i Värmland og Kongsvingerregionen. Prosjektets hovedområder er…

Distance LAB utvikler verktøy som gjør hjemmekontor mer lønnsomt og effektivt

Vi lever i en tid hvor hjemmekontor og annet fjernarbeid er en avgjørende del av våre profesjonelle liv. I prosjektet Distance LAB fordyper en gruppe eksperter seg i de utfordringene dette medfører med støtte fra Interreg Østersjøprogrammet. De har som mål å utstyre små og mellomstore bedrifter, næringslivsorganisasjoner og høyere utdanningsinstitusjoner med interkulturelle ferdigheter. Dette skal i sin tur føre til at deres ansatte kan jobbe hjemmefra på en mest mulig effektiv måte. I neste steg skal Møre og Romsdal fylkeskommune teste ut verktøy blant flere regionale aktører.

Side 1 av 3
123