CRAFT REACH

Norges Vel er ledende partner for dette næringsutviklingsprosjektet for håndverksbedrifter i på begge sider av Nordatlanteren.

Craft Reach har som mål å utvikle lokalt entreprenørskap som også bidrar til fordeler for lokalsamfunnet – blant annet gjennom flere arbeidsplasser.

I løpet av prosjektperioden skal nettverket blant annet etablere 19 nye économuséer, hvorav fem skal etableres i kystfylkene fra Vestlandet til Nord-Norge. Et économusée er et levende visningssenter der hver håndverksbedrift kan vise sin produksjon til besøkende. Hvert économusée er tilrettelagt etter en 6-trinns modell for å gjøre besøket til en minnerik opplevelse: Innbydende resepsjonsområde, tilrettelegging for å oppleve håndverkere i arbeid, historisk formidlingsområde, formidling av moderne produksjon og innovasjon, dokumentasjonssenter og butikk. Mange av bedriftene har stor omsetning gjennom sine butikker og det vil i dette prosjektet tilrettelegges ytterligere for nettsalg.

Fra før har vi ti eksisterende économuséer i Norge: Aurlandskoen, Oselvarverkstaden, Fjordtynna, Treskjerartunet, Stine Hoff glasblåserverksted, Syse Gard, Tønnegarden, Hillesvåg Ullvarefabrikk, Ledaal Teppeveveri og Ullform.

ÉCONOMUSÉE®-nettverket er en ideell organisasjon som arbeider for å fremme ÉCONOMUSÉE®-konseptet. Siden starten i Quebec i 1992 har nettverket støttet håndverkere gjennom å bidra til å utvikle bedrifter til économuséer som sikrer omsetning og lønnsomhet. Nettverket har vokst til et internasjonalt selskap, med mange partnere som deler de samme målene – videreføring av tradisjonelle næringer og kunnskap innen håndverk og lokalmat av høy kvalitet. Internasjonalt er det nå ca 70 économuséer, 44 i Canada og 27 i Nord Europa.

Kontakt

Prosjektperiode

30.04.2015 - 12.04.2018

Budsjett

Total: 1 640 524 €

Prosjektnettside

https://www.economusee.eu/

Andre partnere

Causeway Coast and Glens Heritage Trust (UK)

MATIS – Icelandic Food and Biotech R&D (IS)

Municipality of Sermersooq (GL)

Region of Jämtland Härjedalen (SE)

Teagasc (IS)

University of Faroe Islands (FO)

Économusée Society Network (CA)