Utvikler solskjerming og fornybar energi i ett produkt

Samarbeid gjør oss sterkere og smartere. Et godt eksempel på dette er Tarpon Solar, som har utviklet en helt spesiell solcelleduk. Se Nærings- og fiskeridepartementets film om gründerbedriften, som gjennom Solenergiklyngen har fått tilgang til viktig kunnskap og gode nettverk. Klyngen er etablert gjennom fornybarsatsingen ecoINSIDE, et Interreg Sverige-Norge-prosjekt som ledes av Kunnskapsbyen Lillestrøm og som har Aurskog-Høland kommune og Akershus fylkeskommune som viktige medspillere.

Tarpon Solars solcelleduk er en kombinasjon av laminert duk, brukt i seilindustrien, og fleksible solceller. Solduken kan spennes opp som en presenning, eller benyttes på et rammeverk som et telt. I tillegg til å produsere fornybar strøm, kan den skape et komfortabelt uteområde i ly for sol, regn og vind. Solduken har mange mulige bruksområder, ofte på steder der tradisjonelle solceller ikke egner seg.