Folkeopplysning i beste sendetid - Interreg.no

Folkeopplysning i beste sendetid

«Sommeråpent» er blant Norges mest sette TV-programmer. I sommer har ferden gått langs skinnene på kryss og tvers gjennom landet. I forrige uke stanset Sommertoget på Vennesla stasjon i Vest-Agder. Der sto Randi Eikeland fra Flåttsenteret, Anette Stromsbo Gjørv fra Sørlandets sykehus og koreograf Ronny Hansen klar for å demonstrere hvordan Interreg-prosjektet Scandtick Innovation arbeider for å spre kunnskap om flått blant barn og unge.

På direktesendt TV fikk seerne høre mer om læringsressursene for barn som har blitt utviklet i forbindelse med arbeidspakke 1 i Scandtick Innovation. Det ble også tid til en live opptreden av «Flått-dansen».  Randi Eikeland gav også gode råd for hvordan man kan beskytte seg mot flått og flåttbårne sykdommer.

LES MER: Scandtick Innovation lanserer læringskonsept for barn

Innslaget kan du se ved å klikke på bildet under.

Om Scandtick Innovation
ScandTick Innovation er det største forskningsprosjektet på flått og flåttbårne sykdommer i Skandinavia. Formålet å minske forekomsten av flåttbårne infeksjoner hos mennesker og dyr i Skandinavia. Totalt 11 svenske, danske og norske partnerinstitusjoner deltar i prosjektet som har en budsjettramme på 8 788 552 Euro. Prosjektet ledes av Sørlandet sykehus HF og Länssjukhuset Ryhov i Jönköping i Sverige, og varer fra 1. september 2015 til og med august 2018.