Lær å presentere Interreg-prosjekter gjennom historiefortelling

Tusenvis av Interreg-prosjekter kommuniserer hva de gjør på et tørt, teknisk språk. Dette gjør informasjonen vanskelig å relatere til og lite effektiv. Det betyr at millioner av mennesker aldri vil oppdage alt det fantastiske arbeidet Interreg gjør for lokalsamfunnene deres. Historiefortelling (storytelling) er en utrolig effektiv kommunikasjonsteknikk som brukes av stadig flere med stor suksess. Selv om du ikke er en kommunikasjonsekspert, kan du lære å sette sammen en imponerende historie ved hjelp av maler, gratis apper og KI-verktøy som folk lett kan forstå og fortelle videre.

Storytelling for Interreg – sertifisert kurs

Historiefortelling (storytelling) er en utrolig effektiv kommunikasjonsteknikk som brukes av dine favorittmerker, gode lærere, verdensledere og offentlige institusjoner. Interact Academy og Kommunal og distriktsdepartementet (KDD) tilbyr et sertifisert kurs som vil veilede deg gjennom logikken, strukturen og den praktiske bruken av storytelling, og vise deg hvordan du kan gjøre kjedelige prosjektbeskrivelser til engasjerende historier.

kursdeltakere rundt et bord
Kursdeltakere fra kurs i Storytelling for Interreg i Tällberg, Sverige våren 2024.

Hold av datoene!

Kurset vil avholdes i Bergen 23. og 24. oktober 2024. Se mer informasjon her.

Fra komplekse prosjekter til engasjerende fortellinger 

Hva om det fantes en enkel måte å strukturere informasjonen om selv de mest komplekse prosjektene på – ikke bare en idé, men en mal vi kunne følge? Dette er akkurat det KDD og Interact Academy tilbyr Interreg gjennom kurs i Storytelling. Det er en spesialisert opplæring som tilbyr maler, gratis apper og KI-verktøy for å gjøre selv de mest komplekse Interreg-prosjektene om til interessante historier.

Hør hva kursholder Nebojsa Nikolic fra Interact Academy sier om kurset:

Nebojsa Nikolic, kommunikasjonsekspert og kursholder fra Interact Academy.

Hvem er det for?

Dette sertifiserte kurset er for alle som jobber med kommunikasjon og andre som trenger å kommunisere effektivt og ønsker å gjøre det på en engasjerende måte. Storytelling-metoden kan lett brukes til å promotere prosjektet ditt på sosiale medier og til å presentere resultatene dine for en overvåkningskomité. Kurset gir deg en tydelig struktur for å skrive historier, med teknikker fra klarspråk og journalistikk. Den første delen av kurset er nybegynnervennlig, mens workshoppen vil utfordre selv de mer erfarne deltakerne.

Les mer om erfaringer fra kurset her: Skap oppmerksomhet for ditt Interreg-prosjekter gjennom «Storytelling» – Interreg.no

Hør hva Monika Willumsen Hansen har å si om kurset:

Monika Willumsen Hansen, Nasjonalparken næringshage, kommunikator i prosjektet SOURCE.

Læringsmål

Ved slutten av kurset vil du ha en klar metodikk for å bruke storytelling-teknikken. Du vil sitte igjen med en prosjektfortelling som du har skrevet og forbedret med hjelp fra instruktøren og de andre deltakerne.

Les mer om kurset og få prakttisk informasjon her: Kurs i kommunikasjon: Historiefortelling – Interreg.no

Påmelding

Foreløpig påmelding til kurset kan gjøres ved å sende epost til Birgitte-Wohl.Sem@kdd.dep.no og vhj@kdd.dep.no innen 16. august.

Kontakt

Birgitte Wohl Sem

Kommunal- og distriktsdepartementet

+47 22 24 70 16

+47 90 15 09 81

Birgitte-Wohl.Sem@kdd.dep.no

Utredningsleder, Regionalpolitisk avdeling

Medlem i overvåkingskomiteen for Interreg Aurora

Vidar Jensen

Kommunal- og distriktsdepartementet

+47 90 68 82 64

Vidar-Martin-Hasle.Jensen@kdd.dep.no

Medlem i overvåkningskomiteen i henholdsvis Interreg Nordsjøprogrammet, Interreg Urbact og Interreg Interact for KDD. Kontaktpunkt for henholdsvis Interreg Urbact og Interreg Interact.