Skap oppmerksomhet for ditt Interreg-prosjekter gjennom «Storytelling»

Du har kanskje hørt at du bør markedsføre prosjektene dine ved hjelp av «Storytelling», altså historiefortelling. Dette er den mest effektive måtene å formidle ideer til verden på i dag. Folk er rett og slett lei av det tekniske språket vi ofte bruker i rapportering. Vi ønsker å få frem det vi gjør på en morsom og engasjerende måte, men hvordan gjør vi det? Våre prosjekter er komplekse, med flere partnere og mange tekniske fakta som er vanskelige å forklare for personer som ikke er eksperter på feltet.

Fra komplekse prosjekter til engasjerende fortellinger 

Hva om det fantes en enkel måte å strukturere informasjonen om selv de mest komplekse prosjektene på – ikke bare en idé, men en mal vi kunne følge? Dette er akkurat det Interact Academy tilbyr Interreg gjennom kurs i Storytelling. Det er en spesialisert opplæring som tilbyr maler, eksempler og verktøy for å gjøre selv de mest komplekse Interreg-prosjektene om til interessante historier. Selv om du ikke er en kommunikasjonsekspert, kan du skape en imponerende historie som folk lett kan forstå og fortelle videre.

Nebojsa Nikolic, kommunikasjonsekspert og kursholder fra Interact Academy.

Lær å bruke AI og grafisk designverktøy på få minutter 

Deltakerne tar først et kort nettbasert kurs. Kurset forklarer hva som skal til for å skape en god historie og tilbyr en enkel mal med ti trinn for å strukturere historien din. Du trenger bare å legge inn én eller to setninger i hvert av de ti lysbildene i malen, og du er ferdig med grunnlaget.

Deretter følger et kort nettbasert webinar der opplæringsinstruktøren, Nebojsa Nikolic fra Interact, forklarer hvordan vi kan forbedre utkasttekstene våre. Førsteutkastene er ofte fulle av byråkratisk språk, for mye informasjon og uklare problemer og løsninger. På webinaret jobber deltakerne med virkelige Interreg-prosjekthistorier og forbedrer utkast til tekst.

Til slutt tilbyr opplæringen en workshop der deltakerne lærer hvordan de kan bruke gratis og enkle verktøy, inkludert AI, for å fullføre historiene sine og gjøre dem om til flotte sosiale medieinnlegg og korte videoer. Det var imponerende å se hvor raskt et AI-verktøy kan lage en profil for en “kommunikasjonspersona” for målgruppen. Det var enda mer imponerende å se hvordan personer uten erfaring innen grafisk design skapte vakre sosiale medieinnlegg for historiene sine i Canva, på bare noen få minutter.

participants at the Storytelling training in Tällberg, Sweden
Deltakere på kurs i Storytelling i Tällberg, Sverige.

Vi kan starte med en gang

På opplæringen i Tällberg i Sverige, arrangert av Interreg Sverige-Norge, ga flere deltakere uttrykk for at de var svært fornøyde med innholdet. De fremhevet særlig alle de nyttige tipsene og verktøyene de kunne begynne å bruke umiddelbart – så snart de kom tilbake til kontoret. Nedenfor finner du tre fornøyde deltakere som uttrykker hva de synes om kurset i Storytelling.

Hør hva Monika, Pelle og Jakob har å si om kurset:

Monika Willumsen Hansen, Nasjonalparken næringshage, kommunikator i prosjektet SOURCE.
Pelle Fredriksson, Mittuniversitet, kommunikatør i prosjektet Gränslös kompetans.
Jakob Ebner, Länsstyrelsen i Dalarnas län, prosjektleder i prosjektet Grön infrastruktur i fjällen.

Interreg-historier nådde rekordhøye 3 millioner 

Storytelling trenger ikke å være kompliserte og tidkrevende. Det er noe hvert prosjekt kan gjøre, slik at det kan nå mange mennesker. Noen av de beste Interreg-historiene deltar i Interreg Slam-konkurransen og når lett ut til titusenvis av mennesker. Interreg Slam er en konkurranse i nettopp Storytelling, og nådde rekordhøye 3 millioner mennesker i 2023, med seks korte Interreg-historier.

Dette årets konkurranse i Storytelling er nå åpen.

Fristen for å delta med din historie er 1. july 2024. Du finner all nødvendig informasjon her:

https://interact.eu/news/83

Kontakt

Nebojsa Nikolic

Interact Programme

+34 618 74 77 82

nebojsa.nikolic@interact.eu

Communication expert and training instructor for Storytelling for Interreg

Helmik Slora Kristiansen

Innlandet fylkeskommune

+47 47 02 86 18

helkri@innlandetfylke.no

Sekretariatsleder Interreg Sverige-Norge
Forvaltningsorganisasjon for programmet er Innlandet fylkeskommune

Marie B. Låte

Innlandet fylkeskommune

+47 41 22 87 33

marboh@innlandetfylke.no

Prosjektrådgiver og kommunikasjonsansvarlig NO Interreg Sverige-Norge
Forvaltningsorganisasjon for programmet er Innlandet fylkeskommune

Sidsel Trønsdal

Trøndelag fylkeskommune

+47 92 45 31 63

sidtr@trondelagfylke.no

Seniorrådgiver Interreg Sverige-Norge, Trøndelag fylkeskommune
Forvaltningsorganisasjon for programmet er Innlandet fylkeskommune