Smart Fish-prototype klar til testing

Den norske forskningsinstitusjonen Nofima har slått seg sammen med aktører i Storbritannia, Island og Finland for å gjøre det enklere å dokumentere kvaliteten på sjømatprodukter. Gjennom Interreg-prosjektet Smart Fish har samarbeidspartnerne utvikle en prototype på en elektronisk enhet som kan trykkes på en fleksibel etikett, som festes på forpakninger med sjømat.

– Vi har startet protoypetestinga sammen med vår samarbeidspartner Hatala i Finland. Videre planlegger vi å teste sammen med selskaper i Norge og på Island i løpet av neste år, sier Ragnheidur I. Thorarinsdottir.

Partnerne i prosjektet skal også utvikle en tjeneste for å samle inn og presentere data fra enhetene. Slik kan sporing, plassering og temperatur av pakker under transport presenteres for produsenter, distributører og sluttbrukere på en brukervennlig måte via smarttelefoner. Målet er å dokumentere kvalitet og lagringsforhold fra hav til middagsbord.

– I tillegg til å teste prototypen er både spesifikasjoner og markedsrapporter klare. Formidlingen av produktet er også godt i gang. Vi har avholdt seminarer i Irland, Skottland, Finland og Norge. Samtidig planlegger vi et i Kroatia i oktober og et på Island april 2018, meddeler Thorarinsdottir.

Vil du vite mer om Smart Fish? Besøk prosjektets hjemmesider, og se filmen nederst i denne artikkelen.