Nå kan du fortelle din historie fra nordlysriket

Prosjektets visjon er å bidra til virksomhet som gjør Nordkalottregionen mer aktiv, levende og attraktiv gjennom bruk av fortellinger, noe som også vil bidra til økte forretningsmuligheter for små og mellomstore bedrifter i området. Regionens egne språk og kulturer – samisk, kvensk, meänkieli – er en viktig del av fortellingene. Gjennom Our Stories skal partnere i Norge, Sverige og Finland utvikle verktøy og metodikk for innsamling og formidling av fortellinger. Fortellingene vil bli synliggjort i ulike former og uttrykk – som storybook, musikkproduksjon, kortfilmproduksjon og muntlige framstillinger.

2011-11-29-09-54-25-1000x673
Inger Birkelund i Ihana! samarbeider med aktører i Sverige og Finland for å finne de gode historiene fra Nordkalotten. Foto: Wenche Offerdal

De unike fortellingene skal blant annet bidra til mer storytelling i utviklingen av nye og opplevelsesbaserte reiselivsprodukter.

LES MER: Nytt Interreg-prosjekt skal ta Nordkalottens ur-fortellinger til reiselivet

Tidligere i år ble nettsiden til prosjektet lansert. Her formidles fortellingene som forener menneskene i de nordligste delene av Norge, Sverige og Finland. Deltakerne i prosjektet er allerede godt i gang med innsamlingen, blant annet har de vært på skolebesøk for å høre barna fortelle om hjemstedet sitt.

Vil du lese flere historier, og kanskje bidra med din egen? Da bør du besøke nettsiden til prosjektet.