Tilbake

Nå kan du fortelle din historie fra nordlysriket

Felles historie og kultur er sterkt fremtredende langs Nordlysveien, som binder sammen den finske, svenske og norske grensen. En voksende bevissthet rundt grenseregionens felles røtter og identitet er bakgrunnen for «Our Stories», som samler regionens fortellinger for å styrke den lokale næringsutviklingen.

Prosjektets visjon er å bidra til virksomhet som gjør Nordkalottregionen mer aktiv, levende og attraktiv gjennom bruk av fortellinger, noe som også vil bidra til økte forretningsmuligheter for små og mellomstore bedrifter i området. Regionens egne språk og kulturer – samisk, kvensk, meänkieli – er en viktig del av fortellingene. Gjennom Our Stories skal partnere i Norge, Sverige og Finland utvikle verktøy og metodikk for innsamling og formidling av fortellinger. Fortellingene vil bli synliggjort i ulike former og uttrykk – som storybook, musikkproduksjon, kortfilmproduksjon og muntlige framstillinger.

2011-11-29-09-54-25-1000x673
Inger Birkelund i Ihana! samarbeider med aktører i Sverige og Finland for å finne de gode historiene fra Nordkalotten. Foto: Wenche Offerdal

De unike fortellingene skal blant annet bidra til mer storytelling i utviklingen av nye og opplevelsesbaserte reiselivsprodukter.

LES MER: Nytt Interreg-prosjekt skal ta Nordkalottens ur-fortellinger til reiselivet

Tidligere i år ble nettsiden til prosjektet lansert. Her formidles fortellingene som forener menneskene i de nordligste delene av Norge, Sverige og Finland. Deltakerne i prosjektet er allerede godt i gang med innsamlingen, blant annet har de vært på skolebesøk for å høre barna fortelle om hjemstedet sitt.

Vil du lese flere historier, og kanskje bidra med din egen? Da bør du besøke nettsiden til prosjektet.

Kontakt

Tilbake