Prosjektet er felles finsk-svensk-norsk, og det overordnete målet er å rette fokus mot klimaendringer, bærekraftig, lokal matproduksjon og økt selvforsyningsgrad. Hovedideen er å kombinere moderne kunnskap og tradisjonskunnskap når det gjelder matproduksjon og høsting, der lokal matproduksjon og selvberging er nøkkelelementer.
Nord universitet sin innsats vil være å utvikle et kurs og læremidler for etablering og drifting av skolehager. I tillegg skal det utvikles et kurs med tilhørende læremidler innen tradisjonskunnskap om mat og høsting i naturen. I prosjektet ligger det også en ambisjon om å gjøre en del forskning på tradisjonskunnskap og lokal matproduksjon.
Utprøving og gjennomføring av kurspakkene skal bl.a. skje i samarbeid med Bodø kommune som er en foregangskommune på området. Samarbeidspartnerne i prosjektet er tre kommuner (Bodø-No, Kalix-Se, Korsholm-Fin) og tre institusjoner (Nord universitet-No, Luleå tekniska universitet-Se og LUKE-Fin) som sammen utgjør et kompletterende og lærende nettverk for å kunne utvikle gode løsninger for de nevnte utfordringer. LUKE-Fin er ledende partner i prosjektet.
Dokumenter
Norsk prosjekteier
Nord universitet
Kontakt
-
Haugan, Kåre
+47 41436872
Prosjektperiode
01.09.2023 - 31.08.2026Budsjett
Norsk bidrag: 4155900 NOK
Total: 811446 €
Andre partnere
Nord universitet – No
Bodø kommune – No
LUKE (Natural Resources Institute Finland)
Korsholms kommune – Fin
Kvarkens naturskola – Fin
Luleå Tekniske Universitet -Se
Länsstyrelsen i Norrbottens Län – Se
Kalix kommune – Se