Samarbeid og erfaringer delt på Norges første seminar for Nordsjøprosjekter

For første gang ble norske partnere i Interreg Nordsjøprogrammet samlet til seminar i Bergen. Deltakerne delte erfaringer, fikk råd om prosjektgjennomføring, og diskuterte hvordan samarbeid kan styrke resultater. Med fokus på regelverk, rapportering, og kommunikasjon, ble møtet ansett som både nyttig og inspirerende.

Erfaringer og kunnskap på tvers av prosjekter

Tirsdag 1. oktober ble et historisk seminar arrangert i Vestlandshuset i Bergen. Norske aktører fra hele landet, som deltar i Interreg Nordsjøprosjekter, møttes for å dele erfaringer og bygge nettverk. Målet var å heve kunnskapsnivået, gi råd om prosjektgjennomføring, og styrke det norske samarbeidet i det internasjonale Nordsjøsamarbeidet.

Norge deltar i 13 større prosjekter i Nordsjøprogrammet, og på seminaret var 11 av disse representert.

Det brede oppmøtet viste tydelig behovet for et slikt møte, sier arrangør Kate Clarke i Vestland fylkeskommune og norsk kontaktpunkt for Interreg Nordsjøprogrammet.

foto av Kate Clarke
Kate Clarke i Vestland fylkeskommune og norsk kontaktpunkt for Interreg Nordsjøprogrammet.

Internasjonal deltakelse og praktisk veiledning

To rådgivere fra programsekretariatet i Viborg deltok for å sikre at deltakerne fikk god og riktig informasjon om regelverk og rapportering. Seminaret foregikk på engelsk og ga deltakerne en sjelden mulighet til å stille spørsmål om temaer som statsstøtte, innkjøp og budsjett. Flere deltakere delte også sine egne erfaringer og eksempler fra sine prosjekter.

mann foran stor skjerm
Christoffer Stougaard Villsen, Quality Assurance and Finance Advisor i programsekretariatet for Interreg Nordsjøprogrammet i Viborg, Danmark deltok på seminaret i Bergen. Foto: Sofie Forfang

Kommunikasjon og kapitalisering av resultater

Sofie Forfang, kommunikasjonsrådgiver fra sekretariatet, presenterte kapitaliseringsverktøyet som er utviklet for Nordsjøprogrammet. Verktøyet hjelper prosjektene med å maksimere effekten av sine resultater. Forfang fremhevet også viktigheten av historiefortelling i kommunikasjonsarbeidet, og det ble en nyttig diskusjon rundt hvordan man kan styrke synligheten og kommunikasjonen på alle nivåer.

Det vil bli avholdt kurs i historiefortelling for Interregprosjekter i Bergen 23. og 14. oktober 2024. Les mer om kurset her: Bli med på Interact-kurs i historiefortelling – Interreg.no

Interreg Nordsjøprogrammet sin logo

Kontakt

Kate Clarke

Vestland fylkeskommune

+47 93 46 76 45

kate.clarke@vlfk.no

Nasjonalt kontaktpunkt Interreg Nordsjøprogrammet

Vidar Jensen

Kommunal- og distriktsdepartementet

+47 90 68 82 64

Vidar-Martin-Hasle.Jensen@kdd.dep.no

Medlem i overvåkningskomiteen i Interreg Nordsjøprogrammet for KDD