Laster Kalender

« Alle Kalender

ØKS: Inspirasjonsdag om transport og mobilitet

oktober 22 @ 10:00 12:30

bilde av hav og en bro

Arbeider du med å finne nye løsninger for transport og mobilitet i Skandinavia? Den 22. oktober i København får du inspirasjon og kunnskap om temaet transport og mobilitet. Vi forteller også om hvordan du kan løse transportutfordringer gjennom prosjektfinansiering fra Interreg.

“Du har ideen – vi har finansieringen”

Men ideen kan være på et tidlig stadium og trenger ikke å være helt ferdig når du og din organisasjon kommer til oss. Faktisk kan det være bra å ha muligheten til å utvikle ideen videre, ikke minst når du gjør det med andre aktører som har kunnskap og erfaring med transport samt erfaring med å drive et Interreg-prosjekt.

Den 22. oktober 2024 fra kl. 10:00 til 12:30 (kaffe og registrering fra kl. 09:30) på Hotel Clarion Copenhagen Airport (Kastrup) får du muligheten til å gjøre nettopp det med hjelp og veiledning fra Interreg-programmets prosjektrådgivere Ida Elsing og Niels Boye. Vi avslutter med en felles lunsj klokken 12:30.

Få inspirasjon og kunnskap

Under inspirasjonsdagen får du muligheten til å møte andre og nettverke, samt presentere en prosjektidé. Representanter fra tre forskjellige Interreg-prosjekter bidrar med kunnskap og erfaringer fra sitt arbeid.

Nye reisevaner og endret atferd kan bidra til mer bærekraftighet ved blant annet færre bilkøer og mindre utslipp av CO2. Få innsikt i hvordan Interreg-prosjektet “MOVE” bruker nudging for å endre våre transportvaner og hør hvordan de arbeider med å utvikle og teste tiltak på fire utvalgte områder. De fire områdene er barnas transport, unges transport, knutepunkter i ytterområder og pendling, hvor prosjektets 12 partnere samarbeider på tvers av landegrensene for å få flere til å velge mer bærekraftige transportformer.

Forandre godstrafikken for å avlaste transportsystemet

Kan godstransport på veiene delvis erstattes av sjøtransport? Få kunnskap om hvordan fremtidens sjøfart kan organiseres og drives på en mer effektiv og konkurransedyktig måte. Med utgangspunkt i kundenes behov og perspektiv vil Interreg-prosjektet Cargo Express tilrettelegge fremtidens sjøtransport, som kan møte nye generasjoners krav om bærekraftig levering av varer.

Bygge nytt og sette sammen eksisterende systemer

Kan man gjøre det felles arbeidsmarkedet i Øresundsregionen mer tilgjengelig ved å forkorte reisetiden mellom Danmark og Sverige? Hør mer om planene for en ny Øresundsmetro. Med en Øresundsmetro settes det eksisterende metrosystemet i København sammen med metrosystemet i Malmö, og 1 million mennesker får en reisetid på under en time på tvers av Øresund. Det betyr at reisetiden mellom København og Malmö halveres til ca. 20 minutter.

Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak

Svenske, danske og norske aktører som sammen ønsker å drive samfunnsutviklende prosjekter på tvers av grensene, har mulighet til å søke opptil 60 prosent i støtte fra EU-programmet Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak. Et av programmets fire “innsatsområder”, hvor prosjekter kan motta støtte, kaller vi Transport og mobilitet. På vår hjemmeside kan du bli kjent med oss eller gjøre deg klar til å søke midler.

Påmelding

Arrangementet er gratis, men alle deltakere betaler selv transport og eventuell overnatting i forbindelse med arrangementet. Du må melde deg på forhånd senest den 7. oktober.

Velkommen!

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2021-2027

Vis Arrangør nettside

Hotel Clarion Copenhagen Airport (Kastrup)

Kjøbenhavn, Danmark + Google-kart