Samisk prosjekt blant de beste på 15 år – Regiostars Awards nominert for 2. gang

Prosjektet Filling the EU- Sápmi knowledge gaps har som mål å fylle kunnskapshull mellom EU og Sápmi har blitt nominert i EU-kommisjonens Regiostars Awards-konkurranse for andre gang. I år er det 15-årsjubileum for Regiostars Awards. Det Interreg Nord-finansierte prosjektet er valgt som ett av 15 prosjekter blant finalister og vinnere av de siste utgavene. Det er dermed ansett som et av de beste prosjektene i hele konkurransens levetid.

Se den nye videoen om prosjektet her:

15 prosjekter i 15 år

Regiostars Awards er en årlig konkurranse, arrangert av EU-kommisjonens generaldirektorat for regional- og bypolitikk. 2022 markerer et spesielt jubileum for Regiostars Awards. Det er den 15. utgaven av konkurransen, som startet i 2008. For å feire dette jubileet har de valgt ut 15 prosjekter blant finalister og vinnere av de tidligere utgavene og sendt unge journalister til disse prosjektene for å lage mini -dokumentarer om hva som har skjedd siden Regiostars-nominasjonen.

Dette innebærer at prosjektet Filling the EU-Sápmi knowledge gaps anses å være et av de beste prosjektene under hele konkurransens levetid på 15 år!

Regiostars Awards tar sikte på å identifisere god praksis innen regional utvikling. Videre vil de fremheve innovative, EU-finansierte prosjekter, som kan være attraktive og inspirerende for andre regioner og prosjektledere. Prosjektet ble nominert i fjor i temakategorien FAIR Europe: Fostering inclusion and anti-discrimination.

Vi er så stolte over å bli nominert til Regiostars Awards igjen. Det viser at prosjektet vårt tar opp saker som er viktige for EU og at det har blitt lagt merke til. Nå håper vi folk vil støtte oss ved å stemme på prosjektet vårt.

Åsa Larsson Blind, prosjektleder

Slik kan du hjelpe prosjektet å vinne

Den offentlige avstemningen er åpen fra 19. oktober til 15. november på www.regiostarsawards.eu  

Du kan stemme på din foretrukne prosjektvideo ved å klikke på “I vote for my favourite projects». Siden vil be om e-postadressen din for å bekrefte stemmen din.

Enni Similä og Anja Márjá Nystø Keskitalo fra Samerådet vil delta på prisutdelingen 17. november 2022 i Évora, Portugal.

Similä og Keskitalo presenterte prosjektet på Interreg Annual Events Youth4Cooperation i oktober hvor de fremhevet prosjektets innflytelse på samisk ungdom. Anja Márjá snakket spesielt om det vellykkede traineeprogrammet som har gitt henne mange muligheter og var en fin innføring i arbeidslivet.

Enni Similä og Anja Márjá Nystø Keskitalo presenterer Filling EU-Sápmi kunnskapshull på Interreg Annual Event i oktober 2022.

Prosjektet ble avsluttet september 2022 og du kan lese de siste resultatene fra deres 8. nyhetsbrev. Prosjektet mottok finansiering fra Interreg Nord, Lapplands regionråd, Sametinget i Norge, Troms og Finnmark fylkeskommune, Region Norrbotten og Region Västerbotten.

Kontakt

Åsa Larsson Blind

Visepresident

Samerådet

Prosjektleder

Tel: +46 70 254 33 56

Email: asa@saamicouncil.net

Anja Márjá Nystø Keskitalo

Rådgiver

Samerådet, EU Unit

Tel: +4790292764

Email: anjamn.keskitalo@saamicouncil.net