Er du ung i Arktis og nær Arktis? Sørg for at din stemme blir hørt!

Er du mellom 13 – 99 år? Vil du gjøre samfunnet ditt mer attraktivt og fremgangsrikt, men mangler inspirasjon og støtte?

Interreg Nodlig Periferi og Arktis and Arctic (NPA) inviterer alle unge og unge i ånden til å bli med på YOUTH IN THE NPA -konferansen i Bodø 9. november 2022.

Det europeiske ungdomsåret 2022

2022 er det europeiske ungdomsåret. Dette året kaster lys over viktigheten av europeisk ungdom for å bygge en bedre fremtid, som både skal bli grønnere, mer inkluderende og digital. Interreg NPA omfavner dette EU-dekkende initiativet med et årlig arrangement hvor det settes fokus på unge menneskers ideer og visjoner for en mer fremgangsrike og attraktive områder i Nordlig Periferi og Arktis.

Konferansen vil være en flott mulighet til å:

Fra ord til fakta

Denne begivenheten vil også være sjansen til å gå fra ord til fakta. Interreg NPA tilbyr for tiden midler til prosjekter. Dette gjelder spesielt prosjekter som involverer ungdomsorganisasjoner og fokuserer på å øke deres deltakelse i å gjøre Europas nordlige områder grønnere og smartere.

Vilkår for finansiering

Sjekk ut vilkårene for finansiering og kommende opplæringsarrangementer, samle organisasjoner fra minst 3 NPA-land og møt dem i Bodø for å fullføre stipendsøknaden din!

Unge foredragsholdere og deltakere fra Sverige, Norge, Færøyene, Irland, Island, Finland og Grønland blir med på konferansen for å dele og gi uttrykk for sin visjon for fremtiden til perifere områder. Hva har ungdom i Norge til felles med ungdom i Irland? Hvordan inkluderes den grønlandske ungdommen i lokale beslutninger? Hvordan kan små samfunn dra nytte av grønn omstillingsbevegelse, og utnytte mulighetene det gir?

Disse og andre spørsmål vil blant annet bli besvart av Nils Ándá Baer, ​​en ung samisk reindriftsutøver fra Jokkmokk i Sverige, og Kjersti Bjørnstad, statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet i Norge.

Nils Ándá Baer, ​​en ung samisk reindriftsutøver fra Jokkmokk i Sverige
Kjersti Bjørnstad, statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet i Norge

Følg konferansen online

Å reise gjennom NPA-området kan være utfordrende og ta lang tid. For de som ikke kan delta på konferansen personlig, vil det være mulig å følge deler av arrangementet online. Lenken for å se arrangementet og mer informasjon vil bli annonsert nærmere datoen.

Påmelding

Påmelding for personlig deltakelse er kun ÅPEN frem til 21. oktober 2022. Finn påmeldingsskjemaet her og se hele programmet her.

Ta kontakt med sekretariatet dersom du har spørsmål om konferansen.

Kontakt

Lisbeth Nylund

Kommunal- og distriktsdepartementet

+47 90 97 71 73

Lisbeth.Nylund@kdd.dep.no

Medlem i overvåkingskomiteen for Nordlig Periferi og Arktis.
Medlem i overvåkingskomiteen for Kolarctic CBC

Linn-Marie Lillehaug Pedersen

Nordland Fylkeskommune

+47 47 62 96 70

linped1@nfk.no

Regionalt kontaktpunkt for Interreg Nordlig Periferi og Arktis