ESPON Week med stjernelag på plakaten

Siden 2002 har ESPON organisert og finansiert anvendt forskning, sted-basert analyse og verktøyer for å belyse territoriell utvikling i Europa med kunnskap, data, kart, rådgivning og komparative analyser i et helhetlig europeisk perspektiv.

18-19. november gjennomføres ESPON Week, et todagers webinar hvor de mest høyaktuelle temaene på EU-agendaen skal diskuteres.

ESPON Week kan følges live på programmets hjemmeside, samt på sosiale medier. Det er ikke nødvendig å registrere seg for å delta på arrangementene.

Den anerkjente økonomiprofessoren Jeffrey Sachs deltar under ESPON Week.

Amerikansk stjerneøkonom deltar

Startskuddet for ESPON Week går med lanseringen av den siste utgaven av ESPON-magasinet TerritoriALL som har COVID-19 som overordnet tema. Magasinet blir tilgjengelig på programmets hjemmeside fra 18. november.

Videre blir det hilsningstale fra EU-parlamentets president, David Sassoli. Hilsningstale blir det også fra den anerkjente økonomiprofessoren Jeffrey Sachs fra Columbia University. Han er blant annet kjent for sitt arbeid med nye økonomier, og har ledet FNs tusenårsprosjekt.

Førstehåndskunnskap om Europas utvikling

To EU-artikler skal presenteres som et utgangspunkt for den videre diskusjonen: Medlem av EU-parlamentet, Manolis Kefalogiannis, starter med å presentere rapporten «Just Transition Fund». Videre skal Pavel Branda, viseordfører i byen Rádlo i Tsjekkia, snakke om publikasjonen «cross-border public service».

Parallelt med dette vil forskerne i ESPON og medlemmene i overvåkningskomiteen, presentere gode resultater og innsikter fra de seneste ESPON-prosjektene.

ESPON skal også presentere de siste lanseringene av «Policy Briefs» som omhandler kull-utfasende regioner, maritim arealplanlegging, samt interaksjon mellom land og sjø.

Nærmere tidspunkt annonseres fortløpende på programmets hjemmeside. Man kan også abonnere på varsler og motta lenker om de ulike arrangementene via denne lenken.

ESPONtalk

Hver dag blir det ESPONtalk. Fra kl. 14.00-15.00 på onsdag vil Jeffrey Sachs og statssekretær i det tyske innenriksdepartementet, Markus Kerber, debattere temaet: «Er dekarbonisering av energi i tråd med rettferdig økonomisk omstilling for Europas byer og regioner?».

Torsdag 19.november kl. 10-30-11.30 er det duket for paneldiskusjon med følgende tema: «Kan rettferdig omstilling bidra til gjenoppretting av byer og regioner?».

Deltagere:

ESPON Week arrangeres av ESPON EGTC og det tyske formannskapet i EU-rådet.