Hvordan vil Interreg-samarbeidet påvirkes av Brexit?

Helt siden folkeavstemmingen i 2016 har britiske parlamentarikere forhandlet om en Brexit-avtale. Uroen i underhuset har vært stor, og nylig ble det britiske parlamentet suspendert som følge av forhandlingene. Men helt sikkert er det at Storbritannia skal ut av EU – med eller uten avtale.

Hvordan vil Brexit påvirke Interreg-samarbeidet? Norge er delaktig i flere programmer og prosjekter med britiske samarbeidspartnere, og naturlig nok kan Brexit få følger for det interregionale samarbeidet.

Nå har Nordsjøprogrammet lansert en egen Q&A-side hvor hovedsekretariatet i programmet svarer på innsendte spørsmål fra prosjektmiljøene.

– Vi ønsker å gi best mulig veiledning, samtidig må man huske på at per i dag sitter vi ikke med alle svarene. De svarene vi gir kan også endres underveis etter hvert som det kommer mer informasjon fra britiske myndigheter og EU-kommisjonen, står det i en uttalelse fra Nordsjøprogrammet.

Om du ønsker å vite mer om hvordan Brexit kan påvirke ditt prosjekt, og ikke finner tilstrekkelig informasjon på siden? Ta kontakt med kontaktpersonene under.

Christian Byrith, sekreteriatsleder: E-post: Christian.byrith@northsearegion.eu

Carsetn Westerholdt, nestleder: E-post: Carsten.westerholdt@northsearegion.eu