Det musikalske samarbeidet fortsetter i Indre Skandinavia

Gjennom Interreg-prosjektet MINS har Høgskolen Innlandet og Hedmark fylkeskommune samarbeidet med svenske naboer ved Karlstads universitet, Region Värmland, Arvika kommune og Studiefrämjandet for å styrke forskning, utdanning og bransjeutvikling i musikkbransjen i Indre Skandinavia. Nå har prosjektet, som ble avsluttet tidligere i år, fått sin arvtaker. Gjennom MECO (Music Ecosystems Inner Scandinavia) skal samarbeidspartnerne videreføre samarbeidet for å utvikle musikkbransjen i Hedmark og Värmland. Fram mot 2021 skal prosjektet fokusere på forskning, utdanning og bransjeutvikling.

LES MER: Skal styrke det regionale musikklivet

Siden oppstarten 1. september har prosjektpartnerne allerede rukket å arrangere fagdag og workshop om merkevarebygging på Hamar og Elverum. Før jul bidrar prosjektet dessuten til kunnskapsspreding under Export Music Sweden og Kooperativa Veckan. MINS arrangerer dessuten kurs i låtskriving og musikkproduksjon hvor anerkjente låtskrivere og produsenter bidrar.

Vil du vite mer om musikksamarbeidet i Indre Skandinavia? Nå har prosjektet lansert både internettside og facebookside for å spre kunnskap og erfaringer fra det grenseløse musikksamarbeidet.