Tilbake

Vassvik og Riipi signerte avtale om nordnorsk Kolarctic-sekretariat

Lapplands guvernør Mika Riipi og fylkesordfører Ragnhild Vassvik i Finnmark signerer den formelle avtalen om en nordnorsk filial av programsekretariat i Kolarctic-programmet. Foto: Kolarctic.no

På den samiske nasjonaldagen signerte fylkesordfører Ragnhild Vassvik i Finnmark og Lapplands guvernør Mika Riipi den formelle avtalen om en nordnorsk filial av Kolarctic-sekretariat.

Finnmark har det administrative ansvaret for den nordnorske filialen for Kolarctic-sekretariatet, som er programmets kontaktpunkt for norske prosjektutviklere og -partnere i Finnmark, Troms og Nordland.

På samenes i nasjonaldag, 6. februar 2018, signerte fylkesordfører i Finnmark, Ragnhild Vassvik, den formelle avtalen som regulerer hvordan den nordnorske filialen av Kolarctic-sekretariatet opererer. Guvernøren i Lappland, Mika Riipi, signerte avtalen på vegne av EU.

Kolarctic.no melder at avtalen inngås til tross for at det fortsatt er usikkert om Russland vil signere finansieringsavtalen for Kolarctic, som både russiske myndigheter og EU godkjente i Moskva allerede 28. desember 2016.

Tilbake