Tilbake

Adferdsforsker skal finne ut hvorfor flåtten heller biter naboen

Har du noen gang lurt på hvor stor risikoen er for at du skal bli bitt av flått. Eller lurer du på hvorfor noen blir bitt oftere enn andre? Møt flått-forskeren som skal finne svarene.

Lars Korslund er økolog og forsker. Gjennom Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak-prosjektet ScandTick Innovation saumfarer han skogene i Agderfykene for å lære med om arten som hver sommer fører til bekymring blant folk som ferdes i naturen. Målet er å forstå sammenhengen mellom temperatur, fuktighet og flåttens aktivitet som vertssøkende. Slik kan man i fremtiden kanskje utarbeide et flåttvarsel slik at færre vil smittet med flåttbårne sykdommer.

I videoen under får du bli med på et av Korslunds feltoppdrag.

scandtick_logo

 

 

 

Med 72 millioner kroner i potten er ScandTick Innovation Skandinavias største prosjekt om flått og flåttbårne infeksjoner. Prosjektet skal blant annet utvikle nye vaksiner og bedre behandling. Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak-prosjektet ledes av Sørlandet sykehus og Länssykehuset Ryhov i Jönköping i Sverige. De øvrige partnerne i samarbeidsprosjektet er Folkehelseinstituttet, Universitetet i Agder og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), samt seks andre partnere i Danmark og Sverige.

 

 

Tilbake