Ski-ess skal smøre samarbeidet

Konkret skal Fredriksson bruke sin kompetanse fra skisporet til å styrke det norsk-svenske samarbeidet gjennom det ferske prosjektet Smart Green Region Mid-Scandinavia. Prosjektet er en videreføring av Interreg-samarbeidet mellom SØT-byene (Sundsvall, Østersund og Trondheim). Prosjektet har som mål å posisjonere regionen og aktørene mellom Trondheim og Sundsvall på det internasjonale markedet for ytterligere vekst og utvikling.

LES MER: Smartere og grønnere i Midt-Skandinavia

– En spennende satsing med store muligheter, sier Fredriksson, som i første omgang skal jobbe for etableringen av en Tour de Ski i SØT-regionen.

– I tillegg skal jeg jobbe med å videreutvikle langrennsturismen i regionen. Til å begynne med skal jeg kartlegge alle eksisterende aktører innen langrennsturisme i SØT-området. Når vi har funnet aktørene skal vi legge til rette for at flere av disse jobber sammen. Vi kommer også til å støtte oppstarten av nye virksomheter i dette markedet. Jeg har mange ideer som jeg ser fram til å jobbe med, sier Fredriksson.

Det svenske ski-esset fikk med seg fem OL- og VM-medaljer fra sin aktive karriere, i tillegg til én sammenlagtseier i verdenscupen i sesongen 2002/2003. Blodslitet har hele tiden foregått i skarp konkurranse med broderfolket i vest.

– I denne sammenhengen er det best å samarbeide, men ellers er det best med konkurranse i skisporet, sier Fredriksson.

Smart Green Region Mid-Skandinavia skal fram til 2018 jobbe for å:

• Fremme entreprenørskap knyttet til fornybar energi og transport.
• Fremme entreprenørskap knyttet til St.Olavsleden.
• Fremme entreprenørskap knyttet til idrett og idrettsarrangement.

Prosjekteiere er Östersunds kommun og Trondheim kommune. Totalbudsjettet er på drøy 3,6 millioner euro, hvorav 5,5 millioner kroner er bevilget via de norske Interreg-midlene.