Populær intro til Open Days

RegioNor-arrangementet har utviklet seg til å bli en årlig favoritt og har høstet god omtale fra seminardeltakere flere år på rad. Dagen er ment som en introduksjon til de andre seminarene som holdes under Open Days i Brussel 12. – 15. oktober.

LES MER: Regionenes uke i oktober

På seminaret vil du blant annet få en innføring i sentrale begrep, EUs langtidsstrategier og EUs regionalpolitikk. I tillegg ønsker arrangøren å belyse viktige og Norges-relevante tema i EU akkurat nå. Den nye Kommisjonen, med kommisjonspresident Jean Claude Juncker i spissen, har blant annet lagt fram forslaget om Energiunionen og forslaget om Den digitale agendaen for Europa. Seminaret vil også vise eksempler på hvordan norske organisasjoner kan nyttegjøre seg europeiske nettverk for regional utvikling, som blant annet . Regionskontorenes erfaringer fra deltakelse i Northern Sparsely Populated Areas (NSPA), European Regional Research and Innovation Network (ERRIN) og uformelle nettverk, vil formidles på seminaret.

Påmeldingsfrist er satt til 18. august. Et foreløpig program for seminaret finner du her.