NPA: Leadpartnere møttes i Svolvær

Nordland fylkeskommune var vertskap for det første leadpartnerseminaret i Interreg VB Nordlig Periferi og Arktis. Seminaret, som gikk av stabelen like før påske, ble arrangert i Svolvær. Vel framme i Lofoten ble deltakerne ønsket velkommen av Vågan-ordfører Eivind Holst, som ga et innblikk i folk og historie i regionen.

I løpet av de neste to dagene fikk representanter anledning til å fortelle om sine prosjekter, og om hvordan de skal bidra til å løse felles utfordringer i programområdet. Utsendinger fra overvåkningskomiteen og sekretariatet orienterte prosjektaktørene om krav til rapportering og økonomi i den nye programperioden.

To av de godkjente prosjektene har norsk leadpartner, mens ytterligere åtte har norsk prosjektpartner.

LES MER: 13 prosjekt godkjent

Seminarets første dagen ble avsluttet med en tur i en hurtiggående RIB, som tok prosjektaktører og vertskap til idylliske Henningsvær.

Avslutningsdagen ble i sin helhet viet til individuelle møter mellom representanter fra kontrollkomiteen, sekretariatet, de nasjonale kontaktpersoner og representanter fra prosjektene – såkalte «project clinic»-møter.

LES MER: Dobbelt opp for Vestlandsforskning