Tilbake

NPA: Leadpartnere møttes i Svolvær

Leadpartnerseminaret i Nordlig Periferi og Arktis gikk av stabelen under snøkledte fjell i Svolvær. Foto: NPA

Hovedsøkerne i de 13 første godkjente prosjektene i Interreg VB Nordlig Periferi og Arktis møttes til to innholdsrike dager i Svolvær.

Nordland fylkeskommune var vertskap for det første leadpartnerseminaret i Interreg VB Nordlig Periferi og Arktis. Seminaret, som gikk av stabelen like før påske, ble arrangert i Svolvær. Vel framme i Lofoten ble deltakerne ønsket velkommen av Vågan-ordfører Eivind Holst, som ga et innblikk i folk og historie i regionen.

I løpet av de neste to dagene fikk representanter anledning til å fortelle om sine prosjekter, og om hvordan de skal bidra til å løse felles utfordringer i programområdet. Utsendinger fra overvåkningskomiteen og sekretariatet orienterte prosjektaktørene om krav til rapportering og økonomi i den nye programperioden.

To av de godkjente prosjektene har norsk leadpartner, mens ytterligere åtte har norsk prosjektpartner.

LES MER: 13 prosjekt godkjent

Seminarets første dagen ble avsluttet med en tur i en hurtiggående RIB, som tok prosjektaktører og vertskap til idylliske Henningsvær.

Avslutningsdagen ble i sin helhet viet til individuelle møter mellom representanter fra kontrollkomiteen, sekretariatet, de nasjonale kontaktpersoner og representanter fra prosjektene – såkalte «project clinic»-møter.

LES MER: Dobbelt opp for Vestlandsforskning

Kontakt

 • Nygaard, Eli

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet

  +47 22 24 70 48

  +47 920 81 445

  Send e-post

  Medlem i overvåkningskomiteene for Interreg VA Sverige-Norge, Interreg VA Nord og Interreg VA Botnia-Atlantica

 • Gunnhild Aasmoe

  Nordland fylkeskommune

  75 65 03 51

  90 29 95 20

  Send e-post

  Kontaktperson for Botnia-Atlantica

Tilbake