Tilbake

NPA: Andre runde åpnet

Andre utlysningsrunde i Nordlig Periferi og Arktis-programmet åpnet 5. januar.

Mandag åpnet den andre runden med utlysning av prosjektmidler i Nordlig Periferi og Arktis-programmet.

Den andre utlysningsrunden vil, i likhet med den første, være åpen for alle fire innsatsområder:

• Innovasjon
• Entreprenørskap og konkurransekraft
• Fornybar energi og energieffektivitet
• Natur- og kulturarv

Frist for innsending av søknader er satt til 10. april, med prosjektutvelgelse i juni. En tredje runde er planlagt med oppstart i august og frist i løpet av høsten 2015. I forbindelse med utlysningen arrangerer programsekretariatet et eget seminar for hovedsøkere. Seminaret går av stabelen i København 4. februar.

Les mer: Første runde avsluttet

Nordlig Periferi og Arktis er et Interreg B-program som omfatter regioner i Irland, Storbritannia, Færøyene, Island, Grønland, Finland, Sverige og Norge (Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge). Med Canada og Russland som naboer i henholdsvis vest og øst dekker programområdet det aller meste av den eurarktiske sonen. Til tross for at programmet dekker et enormt geografisk område, deler regionens innbyggere utfordringer med et tøft klima, spredt bosetning og lav tilgang til offentlige og private tjenester. Nordlig Periferi og Arktis representerer samtidig enorme naturresurser, særlig innen fiskeri, mineralutvinning og petroleumsvirksomhet.

Interreg B-programmet Nordlig Perifer og Arktis omfatter Irland, Storbritannia (Nord-Irland og Skottland), Finland, Sverige, Færøyene, Island, Norge og Grønland.
Interreg B-programmet Nordlig Perifer og Arktis omfatter Irland, Storbritannia (Nord-Irland og Skottland), Finland, Sverige, Færøyene, Island, Norge og Grønland.

Kontakt

 • Lisbeth Nylund

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet

  +47 22 24 70 06

  +47 90 97 71 73

  Send e-post

  Medlem i overvåkingskomiteen for Nordlig Periferi og Arktis.
  Medlem i overvåkingskomiteen for Kolarctic ENI

 • Thorgersen, Lena

  Nordland fylkeskommune

  +47 975 49 698

  Send e-post

Tilbake