Unionsleden som sykkelsti?

Et forprosjekt er i full sving for å se om det er mulig å skape en 20 mil lang sykkelsti langs historiske steder – på tvers av Riksgrensen. Mens det er fullt mulig å sykle kysten langs svaberg og strender på Kyststien, må du ut på alt fra motorveier til jorder om du vil ta sykkelen fatt fra Norge til Sverige. Nå jobbes det med en sammenhengende sykkelsti på tjue mil gjennom historisk landskap fra Moss til Karlstad, melder NRK Østfold.

– Vi har veldig mye i denne regionen som vi ønsker å utvikle. Vi vil slå sammen historiske tema med fornøyelse og opplevelse, sier leder for grensekomitéen Värmland Østfold, Alf Johansen.

Forprosjektet går fram til sommeren. Det har som mål å legge til rette for et treårighovedprosjekt. Den planlagte sykkelstien har allerede fått navnet Unionsleden, og skal gå innom alt fra Konvensjonsgården i Moss, til Spydeberg prestegård og andre historiske perler.

– Vi ønsker å kombinere friluftsliv, fiske, overnatting og bygdeturisme. Samtidig med god regional mat, bading og rekreasjon. Vi vil ha hele pakken, sier Johansen.