Europas mest ungdomsvennlige region

Før påske dro en delegasjon fra Ungdommens fylkesråd for sluttintervju til Brussel som en av tre nominerte finalister til den prestisjetunge prisen. I det påsken var i ferd med å falle over dem, kom beskjeden om at Østfold hadde trukket det lengste strået i «konkurransen», og dermed var kåret som Europas mest ungdomsvennlige region. Prisen deles ut hvert andre år, og regioner fra hele Europa er med i kampen.

– Dette betyr en svær fjær i hatten til Østfold og Ungdommens fylkesråd. Det er mange som kunne fått prisen, og vi våget nesten ikke håpe på at vi skulle få den. Derfor måtte vi lese beskjeden vi fikk i påsken flere ganger før vi var helt sikre. Prisen bidrar i høy grad til at insipirere til å stå på enda mer, sier sekretær for Ungdommens fylkesråd, Rune Vold Vallner sammen med Line Helene Nilsen, som er ansvarlig for Østfold fylkeskommunes internasjonale ungdomsarbeid.

Det er særlig graden av involvering av ungdom i samfunn og politiske saker, som sjarmerte juryen. Prisen deles ut i polske Wroclaw i slutten av mai.

– Gratulerer, og vel fortjent. Dette var virkelig flott! Dette er en hyggelig anerkjennelse av arbeidet vi har lagt ned gjennom flere år for å bidra til involvering og dialog med ungdom i vårt fylke. Gjennom Ungdommens fylkesråd og det internasjonale ungdomsarbeidet har det blitt jobbet målrettet og godt for å ivareta ungdoms interesser i fylket, og samtidig skape en god arena for påvirkning, læring og medvirkning for ungdom, sier fylkesordfører Ole Haabeth. Han roser arbeidet som er gjort, og lover at det gode arbeidet skal fortsette.

– Vi har gjort oss gode erfaringer, og vil fortsette ungdomsarbeidet både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Ungdom er en viktig ressurs, og det er veldig hyggelig at arbeidet vi gjør her i Østfold blir lagt merke til og verdsatt i europeisk sammenheng, sier Haabeth.