Verdens lengste uformelle konsert

Prosjektet In Site vil synliggjøre den felles skandinavisk historie, kulturarv, landskap og kultur i området rundt Øresund, Kattegat og Skagerrak. Gjennom samtidskunst utforskes kysten, landskapet og kulturen. I prosjektet In Site samarbeider ni kulturinstitusjoner og kommuner fra Bornholm i Danmark til Moss i Norge for å markere områdets felles bakgrunn og markere sin betydning i nåtid og fremtid. 14 kulturminner er valgt som knutepunkter for prosjektet. Gjennom tre kunstverk som turnerer mellom de 14 kulturarvstedene, vil prosjektet skape en historie om regionens felles historie og kulturarv. Artister vil bli rekruttert etter kriterier som sikrer at verkene og kunstnerens rolle følger prosjektets mål og metoder. In Site er et prosjekt i Interreg IVA Øresund Kattegat Skagerrak.

Lydkunstverk

I samarbeid med lydkunstner Susan Philipsz, er det gjort opptak av musikktemaer fra de ulike lands radioprogrammer hentet kringkasting barndom. Lydene er innspilt med horninstrumenter og ønsker å fremkalle assosiasjoner til både områdets skips- og båttrafikk som varselsignaler og motiver i helleristninger. Ved gitte tider vil besøkende på ni forskjellige steder i regionen kunne høre det samlede kunstverk A Distant Sound. Fra Bornholm i sør til Jeløy i nord, gjennom Halland og Bohuslän kysten .

Fra mai til september

A Distant Sound fremføres fra mai til september 2014 på følgende steder :
Point Ø – Galleri F 15 i Moss, Isegran i Fredrikstad, Skeppssättningen Blomsholm i Strömstad, Helleristningen Aspeberget i Vitlycke i Tanum, Helleristningen Skomakaren i Backa i Lysekil, Tjolöholms slott, Varbergs hamn, Ystads hamn, Bornholm og Verdensarven Grimeton i Varberg som fungerer som sendestasjon.