Matlandet Vaajma på tre minutter

Filmen tar oss med på en reiseopplevelse gjennom Nord-Jämtland og Nord-Trøndelag. Vi besøker restauranter og gårder, slakterier, meierier og reisemål til smaken av Vaajma – den midtnordiske regionen som norske og svenske interreg’ere i årevis har samarbeidet om å utvikle.

Denne turen går til Jazzköket, Telogott og Ost og Vilt i Östersund, Fyrås Gård, Gårdscharken, Korpens OGA og Ankarede til Skorovas, Nordli og til Skårvangen Mejeri.

På bussreisen får deltakerne matopplevelser i det miljøet og på de stedene lokalmaten blir produsert og tilberedt. Produktene er basert på lange tradisjoner i matlaging. Smaksopplevelser i en sosial setting gjennom en levende mattradisjon er bærebjelken. Reisen går gjennom både et rolig kulturlandskap og vill natur.

Dette er en guidet tur som gir et ekte og genuint inntrykk av maten og folket i Vaajmas landskap. I Ankaredet viser videoen samisk kulturen og mattradisjoner.