Tilbake

Ladestasjonen på plass

Fra innvielsen av ladestasjonen på Storlien. Her med Åres kommunalråd Daniel Danielsson. Foto: Greenhighway.nu.

Nordens mest moderne og avanserte ladestasjon for el-biler er nå offisielt åpnet på Storlien. Der – på grensa mellom Norge og Sverige – er det nå mulig å hurtiglade alle modeller av elektriske biler på markedet.

Den nye multiladeren kan betjene alle tilgjengelige ladestandarder, såkalt CCS (Combined Charging System). Hurtigladeren kan lade opp til fem el-biler samtidig. Med den siste mulige ladeteknologien er ladestasjonen ikke bare rask, men også smart, noe som betyr at den kan kommunisere med ulike betalingssystemer.

Ved å plassere ladestasjonen på Storlien knyttes Sverige og Norge sammen med samme type lade-infrastruktur og gjør det mulig å reise fra kyst til kyst på en moderne og fremtidsrettet måte. På kjøpet legges forholdene til rette for en mer miljøvennlig grensehandel og trafikk til fjelldestinasjoner som Storlien og Åre.

Det er den norske delen av Green Highway-prosjektet som er ansvarlig for etableringen av stasjonen på Storlien. Gjennom prosjektet er det allerede bygd ut flere ladestasjoner på trøndersk side. På svensk side er det nå vedtatt en 24–millioners utbygging for å få en topp moderne ladeinfrastruktur på de 460 km på tvers av Midt-Skandinavia – fra Trondheim til Sundsvall.

Bak etableringen av ladestasjonen står Energy Agency og Trans Nova sammen med Jämtkraft, EV Power, Coop Nord, NTE og Green Highway .

Ladestasjon-Storlien

 

Tilbake