Tilbake

BBB-prosjektet utvidet

Fra møtet i Riga nylig der BBB-prosjektet ble forlenget til oktober neste år.

En utvidelse av Baltic Biogas Bus-prosjektet er nå godkjent. Basert på konklusjonene fra hovedprosjektet er målet å vise at biogass som drivstoff kan bli ytterligere forbedret.

Baltic Biogas Bus oppsummerte nylig sine resultater i prosjektrapporten «Biogas – the natural choice for city buses» (Biogass – det naturlige valget for bybusser). Hovedprosjektet konkluderte med at biogass er det best tilgjengelig valget for lavere utslipp av klimagasser fra offentlig transport og som samtidig forbedrer luftkvaliteten i indre byområder.

Målene for det utvidete prosjektet er:
a) å øke energieffektiviteten i biogassbusser gjennom investeringer i hybrid-elektriske biogassbusser samt øko-kjøresystemer og opplæring av sjåfører i drivstoffbesparelse.
b) å legge til rette for oppgradering av mer biogass til transport-drivstoffkvalitet ved å investere i en flyttbar innretning som er flyttbar i Østersjøområdet.

Utvidelsen ble lansert under et seminar og partnermøte i Riga 30. september og 1 oktober. Ca. 40 personer deltok på seminaret, som inneholdt presentasjoner av de kommende aktiviteter og investeringer i prosjektet, supplert med diskusjoner om muligheten for biogassbusser i Riga og offentlig transport i andre latviske byer.

Utvidelsen av Baltic Biogas Bus-prosjektet vil gå fram til oktober 2014.

Tilbake