Tilbake

El-taxiprosjekt med gjenklang

Green Highway sitt el-taxiprosjekt nærmer seg slutten. Det markeres med et halvdagsseminar i Trondheim. Forskningsresultatene fra prosjektet vil gi internasjonal gjenklang, tror prosjektledelsen.

Green Highway har i to år ledet el-taxisatsingen i Trøndelag. Prosjektet er et samarbeid med Trøndertaxi, Stjørdal taxi, EV Power, Nord-Trøndelag E-verk, Sintef transportforskning og Avinor Værnes. Prosjektet er nå helt i sluttfasen, noe som markeres med et halvdagsseminar i Trondheim 14. februar i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheim.

Seminaret vil belyse erfaringer og tilbakemeldinger fra drift med el-taxi. Dette er erfaringer som Green Highway-prosjektet kan ta med seg for å promotere og initiere el-taxi-satsinger andre steder langs Green Highway.

Gir internasjonal gjenklang

– Det mest spennende i prosjektet er forskningsresultatene vi har fått fram sammen med Sintef i Trondheim. Gjennom et samarbeid med Nissan Japan har vi fått tilgang til interne loggedata i Nissan-bilene. Dette, sammen med Sintefs kompetanse, gjør at vi får fram forskningsresultat som vil gi internasjonal gjenklang, forteller prosjektansvarlig for Green Highway Bjørn Ove Berthelsen.

Seminaret i Trondheim vil inneholde en rekke presentasjoner med ulike tema omkring el-bil, så som Green Highway; miljø + grønn næringsutvikling = sant; Flytaxi til Værnes med el – er det lurt?; Er det økonomisk lønnsomt for virksomheten å satse på elbil?, eller hva med Eltaxi; lønnsom business eller økonomisk ruin; hva sier kundene?.

Eget magasin

Green Highway er et samarbeid mellom Trondheim, Østersund og Sundsvall kommuner for å skape en grønn kyst til kyst transportkorridor fra Østersjøen til Atlanterhavet, uten bruk av fossilt brennstoff. Prosjektet har nå gitt ut et eget magasin med informasjon om prosjektet og om de ulike tiltakene det arbeides med. Du finner lenkte til magasinet i boksen til høyre.

Kontakt

  • Berthelsen, Bjørn Ove

    Trondheim kommune

    +47 91 76 02 02

    Send e-post

Tilbake