Tilbake

Med Svindal på Green Highway

Artisten Timbuktu og alpinist Aksel Lund Svindal deltar i TV-serien fra Zero Rally 2012. Foto: Fabelaktiv.

Arrangementet ”Zero Rally 2012”, som er en del av interregprosjektet Green Highway, blir juleunderholdning på TV2. Fartsdueller mellom Aksel Lund Svindal og Timbuktu og mellom Tone Damli Aaberge og Janne Formoe er noe av det som vises i løpet av de tre episodene.

Zero Rally 2012 gikk langs «Green Highway» mellom Trondheim og Østersund i sommer. 57 utslippsfrie biler med sjåfører som Bjørn Dæhlie, Asbjørn Slettemark, Christopher Dons, Tone Damli Aaberge, Aksel Lund Svindal, Janne Formoe, Timbuktu, Hydro-direktør Svein Richard Brandtzæg, Skanska-sjef Anders Danielsson og rallyproffene Mads Østberg og Marius Aasen kjørte da fra Östersund til Trondheim i løpet av to dager. I TV2-serien blir noen av rally-deltagere fulgt spesielt gjennom de to dagene.

Stolte prosjektledere

Løpet er en del av interregprosjektet Green Highway som har som mål at strekningen Trondheim – Østersund – Sundsvall skal bli en fossilbrenselfri transportkorridor som skal bidra til å skape forretningsmuligheter, bærekraftig utvikling, redusert klimapåvirkning og attraktivt miljø for turister og innbyggere.

Norsk prosjektleder for Green Highway, Kjell Inge Stellander i Trondheim kommune uttaler at de er fantastisk stolte over å få eksponert et prosjekt som posisjonerer regionen som framtidsrettet og offensiv.
– Sammen med Interreg og andre gode samarbeidspartnere fra offentlig og privat sektor har vi vært pionerer på etablering av en lade- og fylleinfrastruktur for klimabiler som på konkret vis fremmer miljøvennlig transport, næringsutvikling og regional utvikling, sier Stallander.

Ett av mange

– Det er igangsatt til sammen 50 hovedprosjekt mellom Trøndelag og Jämtland/Västernorrland i perioden mellom 2007 til 2012 og prosjektet Green Highway utmerker seg meget positivt med tanke på informasjon, nettverk og resultatspredning, forteller interregkoordinator i Sør-Trøndelag, Kari Mette Elden.

ZERO (Zero Emission Resource Organisation) er en uavhengig, ideell stiftelse som jobber for å begrense de menneskeskapte klimaendringene og for å møte verdens voksende energietterspørsel uten å skade miljøet. ZERO ble opprettet i 2002 av en gruppe med lang erfaring fra ulike miljøorganisasjoner i Norge og som ønsker å jobbe målrettet med å finne politiske og teknologiske løsninger på klimautfordringen. Zero Rally arrangeres sammen med det norske og svenske bilsportforbundet og NAF Oslo.

Sendingene går andre, tredje og fjerde juledag på TV2 Zebra.

Artisten Timbuktu og alpinist Aksel Lund Svindal deltar i TV-serien fra Zero Rally 2012. Foto: Fabelaktiv.
Artisten Timbuktu og alpinist Aksel Lund Svindal deltar i TV-serien fra Zero Rally 2012. Foto: Fabelaktiv.
Zeros Bjørnar Kruse (tv) og elbilskeptiker Ståle Pettersen i TV2-serien om Zero Rally langs Green Highway. Foto: Fabelaktiv.
Zeros Bjørnar Kruse (tv) og elbilskeptiker Ståle Pettersen i TV2-serien om Zero Rally langs Green Highway. Foto: Fabelaktiv.
Green Highway går mellom Trondheim og Sundsvall.
Green Highway går mellom Trondheim og Sundsvall.
Tilbake