Tilbake

Med Zero Rally til Trondheim

Torsdag 14. juni går starten for årets Zero Rally. Det utslippsfrie rallyet arrangeres i år for fjerde gang og går langs Green Highway mellom Sundsvall og Trondheim. Starten går fra Östersund med overnatting i Åre og målgang i Trondheim.

ZERO (Zero Emission Resource Organisation) er en uavhengig, ideell stiftelse som jobber for å begrense de menneskeskapte klimaendringene og for å møte verdens voksende energietterspørsel uten å skade miljøet. Organisasjonen arrangerer Zero Rally som et årlig rally for klimabiler – elbiler, hydrogenbiler, ladbare hybridbiler og biodrivstoffsbiler.

Årets rally går langs Green Highway, som er verdens lengste elbilvei – mellom Sundsvall og Trondheim. Arrangementet er et samarbeid mellom ZERO og interregprosjektet Green Highway, som har som mål å etablere en fossilfri, grønn transportkorridor gjennom Midt-Skandinavia.

Kjendistungt

– Jeg gleder meg veldig til løpet, og det er gøy at de har lagt løpet til Green Highway. Elbil er framtiden, og jeg er veldig stolt av å få muligheten til å være med å fronte elbiler sammen med NAF, sier Mads Østberg, som deltar i rallyet for tredje gang.

I tillegg til Mads er Timbuktu, Trude Mostue, Bjørn Dæhlie og Tone Damli Aaberge blant kjendisene som vil delta i årets Zero Rally. De svenske rallystjernene Patrik Sandell og Annie Seel er også med for å gi de norske rallyguttene Mads Østberg og Marius Aasen konkurranse.

Til sammen er 54 biler påmeldt. Det er påmeldingsrekord, og viser at interessen for utslippsfrie biler aldri har vært større.

Fremtidens transportåre

– Green Highway skal vise hvordan fremtidens transportårer vil se ut, med rikelige muligheter for lading av elbiler og tanking av hydrogen og bærekraftig biodrivstoff. Derfor er dette en naturlig strekning å arrangere et klimabilrally langs, sier Kjell Inge Stellander i Trondheim kommune, en av initiativtagerne til Green Highway.

Rallysirkuset går i mål på Brattørkaia i Trondheim fredag 15. juni fra kl. 16.30. Lørdag vil bilene bli stilt ut på en klimabilfestival på torget i Trondheim sentrum.

Tilbake